Skötsel / Förvaring

Förvara sexleksaker - Blanda inte leksakerna

Huvudregeln för sexleksaker är att de inte ska förvaras tillsammans. En silikondildo som ligger tillsammans med en jellydildo kan t.ex. reagera med varandra och smälta eller bli missfärgade. Ligger de tillsammans kan även baktieriebildning ske vilket man gärna vill undvika. Förvara inte heller leksakerna i tätslutande påsar utan använd tyg påsar där fukten kan torka efter rengöring. Man kan till exempel förvara sexleksakerna i originalförpackningen som de levererades i. Till en del av leksakerna medföljer förvaringsaskar eller förvaringspåsar, om inte rekommenderar vi att sådana köps till separat. 

Batteridrivna sexleksaker

Har du en sexleksak som går på batterier så kan det vara en god ide att ta ur batterierna ur leksaken när du är färdig. Det kan nämligen hända att din leksak ligger och smådrar energi från batterierna. En del leksaker har en egen kassett för batterierna vilket gör att de är lätta att ta ur.

Rabbitdildos

Vad är en rabbitdildo eller rabbitvibrator egentligen? En rabbitdildo är en sexleksak som är en ganska avancerad konstruktion. Kvinnor som inte har fått orgasm förut eller kan ha lite svårt att få det brukar lättare kunna få det vid användandet av en rabbitvibrator. En rabbitvibrator har en liten kittlare fäst på skaftet som medan kvinna stimulerar sin vagina även kan stimulera sin klitoris. En del kittlare är fasta medans andra är mer flexibel, det varierar lite granna på rabbitvibratorerna hur kittlaren är beskaffad.

Det är bra att känna till lite om hur man ska använda en rabbitdildo och vad man ska undvika för att den ska hålla länge. Rabbitdildos är ofta av god kvalitet och håller länge. Dock är det viktigt att tänka på att man inte ska stoppa rotationen på huvudet med handen. Gör man det kan motorn i dildon gå varm och har du otur kan den bränna sönder. En rabbitdildo är skapad för vaginal användning i första hand. 

Rengöring

Det är viktigt att rengöra sina sexleksaker efter varje användningstillfälle detta för att förhindra att det bildas bakterier. Rengör man inte sina sexleksaker kan det lätt hända att irritation uppstår eller infektion på ganska känsliga ställen. Skölj gärna sexleksaken under varmt vatten. Observera dock att inte alla sexleksaker är vattentäta. Dildos och massagestavar som är tillverkade i silikon eller jelly drar ganska lätt till sig smuts och kräver lite noggrannare rengöring än andra sexleksaker. Vi rekommenderar för dessa sexleksaker att man använder sig av ett rengöringsmedel, Toy Cleaner till exempel.